1.381 Comments

 1. Flore Vande Walle

  Dag Lisa,
  Ik begrijp de reactie van Simcha over het doden van dieren om vlees te eten helemaal. Maar toch heb ik hier een bedenking bij. Is het echt nodig om vegetariër te worden?
  Zelf kom ik uit een slagersfamilie. Mijn ouders hadden een slagerij, mij broer doet deze nu verder en in onze stamboom kunnen we terug gaan tot eind van de jaren 1700 en zijn hetWat telkens slachters van vader op zoon. Dieren doden om op te eten is dus normaal in onze familie. Wat niet wil zeggen dat ik het daar nooit moeilijk mee heb gehad. Vooral als kind dan. Bij onze slagerij hebben wij namelijk een eigen slachthuis. Mijn vader kweekt lammetjes om als vlees te verkopen in de winkel. Als kind vond ik dit heel erg, maar het was nu eenmaal zo, en vlees vind ik wel lekker. Mijn kinderen zien dit nu ook gebeuren en stellen zich ook vragen, maar ze weten dat wanneer ze vlees willen eten, dat er dan een dier moet geslacht worden. En ook dat is belangrijk. Veel mensen zijn zich niet meer bewust van waar hun eten komt. Ze staan er niet bij stil dat wanneer ze vlees eten, daarvoor een dier moet geslacht worden. Moeten we daar niet meer naartoe? Het bewuster omgaan met eten. Mijn broer staat hiervoor in zijn slagerij. Zijn slogan is “Vlees, eet minder, maar beter”. Wees bewust van wat je eet. Kan jij je hierin vinden? Ik wou graag je mening hierover eens weten. Alvast bedankt. Groetjes, Flore

  • Geweldig jouw reactie Flore! Wat word ik hier blij van. Het is zo fijn als we elkaars verhaal leren kennen en elkaars afwegingen beter begrijpen. Ik ben het helemaal met je broer eens. Het is ook mijn motto. Minder maar beter. Ik eet het niet vaak maar als we het eten dan eten we biologisch vlees. Simcha wil graag helemaal vegetarisch zijn. Ik zeg soms dat flexetariër ook prima is. Dat we tandjes hebben voor groente én vlees, dat we bedoeld zijn om soms ook vlees te eten. Maar ze blijft het moeilijk vinden. Ik leef voor hoe ik er tegen aan kijk. Matigheid en kiezen voor mooi leven voor het dier. Maar eerlijk gezegd zou ik onze hanen ook niet kunnen opeten. We knuffelen ze en kennen hun namen. Ik denk niet dat ik er dan van kan genieten. Dan is het feit dat het lekker smaakt voor mij toch niet echt genoeg. Heel laf misschien. Want ik heb echt teveel hanen rondlopen. Alleen maar respect voor jullie vak. Als de dieren een mooi leven hebben gehad is het vlees ook beter. In die zin hetzelfde belang denk ik. Maar wat zou het voor de aarde goed zijn als we inderdaad allemaal minder en beter gingen doen. Dank voor je oprechte reactie! Heel erg veel dank, Lisa

 2. I do agree with all the ideas you have introduced on your post They are very convincing and will definitely work Still the posts are very short for newbies May just you please prolong them a little from subsequent time Thank you for the post

 3. Terima kasih banget atas infonya yang super bermanfaat! Gak pernah kecewa sama beritanya yang selalu update dan relevan di situs ini. Nah, buat kalian yang suka mendekin link, saran gue nih, cobain deh V.af! Udah gue pake, rasanya efisiensinya juara banget. Plus, desainnya keren abis! Langsung aja cek di V.af ya. Terima kasih lagi buat konten keren di situs ini, semangat terus! 🚀🌟

 4. Robertchoxy