Lisa Wade

Lisa Wade was jarenlang presentator van Het Klokhuis en won daarmee de Gouden Stuiver. Voor het programma 13 in de oorlog kreeg ze onder andere een Beeld en Geluid award voor het beste jeugdprogramma en een Internationale Emmy award nominatie.

Ze presenteert tvprogramma’s zoals 75 jaar vrijheid op NPO1, radioprogramma’s zoals Vroege Vogels, festivals als Cinekid, congressen zoals die van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje en verzorgt vraaggesprekken bij voorstellingen zoals voor Movies that Matter. Ook verzorgt ze presentatieworkshops zoals voor Classic Young Masters. Lisa heeft een eigen studio voor stemmenwerk aan huis. Ze is onder andere de vaste stem voor de Efteling.

Al meer dan zes jaar heeft ze een vaste column in tijdschrift Ouders van nu. Ze schrijft journalistieke en persoonlijke artikelen en boeken . Haar boeken Het hele jaarfeesten die ze schreef met Daan Rot van maandagdaandag.nl staan op dit moment in de top best verkochte boeken bij bol.com.

Ze was ambassadeur van Warchild en OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.

Ze is getrouwd met regisseur Peter Blom, samen hebben ze twee dochters Simcha (2013) en Norah (2018). Ook heeft ze drie stiefkinderen. Ze wonen op een boerderij in de Betuwe met appelbomen, schapen en rondscharrelende kippen. Ze zorgen voor hun ouders die bij hen op het erf  wonen.