5 Comments

  1. Danielle

    Wat een fijne boekentips, dank! Vooral die eerste met die dieren lijken me prachtig en precies de juiste sfeer weergeven. En ook wel ‘blij’ met de kritiek op het zo bejubelde Dermaton-platen boek. Hier ook in huis gehaald voor de oudste (8 jaar geleden) en wat me toen vooral (in tweede instantie) stoorde was dat alles zo ingevuld werd door al die platen… het laat niets meer aan de fantasie over… hoe de Sint en de pietjes leven in Spanje, hoe het pietenhuis eruit ziet….nu nog (45 jaar inmiddels 😉) kan ik zo levendig mijn eigen fantasie-beelden ophalen van hoe ik dat zelf had bedacht… kinderen hebben zo weinig nodig om hun verbeelding te laten werken, alleen een paar suggesties…dat vind ik wel jammer van tegenwoordig, alles wordt zó ingevuld met kant-en-klare beelden, pakjesboten die je kunt bezoeken, pietendorpen… laten we hopen dat onze kinderen ook vooral later herineringen hebben, gebaseerd op hun eigen verbeelding . De meeste boeken die je hier bespreekt laten gelukkig nog veel voor eigen fantasie en invulling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *