Boswachters Hanne en Frans uithoren

Nog een week. Dan is de Nationale Natuurquiz 2016. Ik heb afgesproken met boswachters Hanne en Frans van Natuurmonumenten om ze uit te horen over hoe ik zo snel mogelijk een echte natuurkenner kan worden. We spraken af in het Vondelpark, geen gebied van Natuurmonumenten, maar echte stadsnatuur waar de boswachters ook eindeloos over konden vertellen. Ze lieten natuurlijk niks los over de vragen die we op 11 mei kunnen verwachten. Maar ik ben wel het een en ander te weten gekomen! Bijvoorbeeld dat je een brandnetel best aan kan raken, als je hem maar niet tegen de haren in strijkt. Daar kan ik enorm de show mee stelen. En ik heb geleerd dat je eenden echt geen brood moet voeren omdat de mannetjes door het gist in het brood te hitsig worden en de eendenvrouwtjes daar de dupe van zijn. Ik vind eendjes voeren met Simcha alleen zo leuk dat ik dat maar met moeite kan opgeven. Maar nu de uitdekking van de eeuw! Je mag ze best blijven voeren, alleen niet met brood maar met sla en andere groente! Dat lusten ze EN het is gezond EN je krijgt er geen groepsverkrachtingen van. Dat zijn nog eens levensveranderende weetjes waar ik die quiz ZEKER mee ga winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *