Ambassadeur van OERRR

 

Ik ben dankbaar en blij dat ik ambassadeur ben geworden van OERRR!, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.

Persbericht:

Ik had een oma die altijd mooie dingen aanwees. ’Moet je horen, dat is een vink denk ik, wat een schoonheid als je dat hoort’. Daar is het denk ik begonnen; mijn liefde voor haar, bracht me mijn liefde voor de natuur.

Als presentator van Het Klokhuis en Vroege Vogels mocht ik altijd buiten spelen. Ik ging op zoek naar zeldzame drollen, zag een zwangere pissebed, ben bespuugd door een lama en gebeten door een slang. Mijn werkkleding bestond uit een overall, regenlaarzen en een waterbroek om in het water op onderzoek uit te gaan. Geweldig! Er bleken zelfs unieke diersoorten te leven in een plasje bij een rotonde. Gewoon langs de autoweg!

Toen ik moeder werd van Simcha, werd elke dag pas echt een ontdekkingsreis. Zij vindt buiten van alles en ik leer steeds meer. In mijn jaszakken zitten sindsdien steevast steentjes, eikeltjes of madeliefjes. Ik sta regelmatig met mijn blote voeten in de modder, ik stamp meer dan ooit in plassen, ga languit in een berg bladeren liggen, graaf kuilen op het strand, vind bosbessen in de duinen, maak jam van rozenbottels of limonadesiroop van de bloesem van de vlierbes bij mij op de hoek. Ik heb een rups zien veranderen in een pop en die samen met Simcha voorzichtig vrijgelaten als vlinder. We hebben zelfs een cake gemaakt met paardenbloemen. Ik kan een toverstaf maken van een gevonden stok, een herfstblad en gedroogd gras. In de natuur komen we samen helemaal tot ons recht. Hier hoort zij. En hier hoor ik. Wij zijn OERRR!

Via mijn column in Ouders van Nu en een boek dat in het najaar uitkomt over het leven met de seizoenen (Het hele jaarFEEST) probeer ik ouders te stimuleren om ook de deur uit te gaan. Even niks plannen en elkaar buiten eindeloos mooie dingen aanwijzen.

Lisa is OERRR vanuit haar hart. Daarom past ze zo goed in deze wereld. Op haar eigen, energievolle en natuurlijke manier weet ze volwassenen en kinderen te raken. Buiten zijn is voor Lisa een tweede natuur.

Tijdens evenementen van OERRR kun je Lisa tegen komen. Ze praat met kinderen, deelt haar natuurgeheimen, gaat samen met hen op onderzoek en is heel nieuwsgierig. Ze vraagt de boswachter het hemd van het lijf, maar ook de kinderen zelf. Wil je Lisa ontmoeten? Kom dan naar een van onze grotere evenementen. En laat je door haar inspireren.

OERRR is overal en altijd. OERRR biedt inspiratie, tips en ideeën om samen de natuur te beleven.1506166_10203070149940339_862487867_o_0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *